Hoppa till sidans innehåll

Mönsterås HK – IFK Bankeryd 32-29 (14-13)

13 DEC 2015 21:28
Efter förlusten mot Hultsfred förra veckan hittade Mönsterås tillbaka till vinnarspåret mot Bankeryd, trots att man saknade tre ordinarie spelare på grund av sjukdom. Bankeryd å andra sidan kom till spel med ett rutinerat lag med många allsvenska matcher på meritlistan.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2015 21:34

Matchen blev väldigt jämn och det var inget lag som 
lyckades gå loss utan det stod 14-13 till MHK efter första halvtimmen.
– Egentligen var det krampaktigt från första till sista minuten. Bankeryd spelar i ett lågt tempo och vi kommer in i samma lunk, säger Mönsterås tränare Christian Karlsson.

– Men vi kämpar och sliter och emellanåt så får vi till det och då syns det att vi är det bättre laget.

Den andra halvleken var inledningsvis jämn men sedan segade sig MHK ifrån till en tremålsledning, 26-23 med 12 minuter kvar. Tyvärr lyckades man inte köra matchen utan bara minuter senare var det utjämnat till 26-26.

Men de sista minuterna skulle ändå bli hemmalagets. Målvakten Thomas Wennerklint svarade för ett par viktiga räddningar samtidigt som laget fick igång målskyttet och till slut blev det en skön tremålsseger.

 

– En jätteviktig seger för moralen att vi kommer tillbaka efter förlusten mot Hultsfred. Vi har haft massor av skador, sjukdomar och har inte kunnat genomföra någon riktig träning på tre veckor. Med de förutsättningarna är jag nöjd, säger Christian Karlsson.

Bland målskyttarna sticker Marcus Myllenberg 8 mål och Johan Lööw och Mikael Lindqvist med 7 mål vardera.

 

På söndag den 20 december avslutar herrlaget höstsäsongen med match i Växjö mot HK Bilagan.

Mål MHK: Marcus Myllenberg 8, Johan Lööw 7, Mikael Lindqvist 7, Sebastian Vilhelmsson 4, Kjell Aldorsson 2, Mårten Gustavsson 2, Robin Klase 2

Skribent: Thomas Wennerklint

Sponsorer:

 

  


 


 

 


 


 

Postadress:
Mönsterås HK - Handboll
Box 57
38322 Mönsterås

Besöksadress:
Torggatan 13
38322 Mönsterås

Kontakt:
Tel: 049910499
E-post: This is a mailto link

Se all info